Meer weten?

Neemt u dan contact met ons op via info@farmedvisie.nl.

FarMedRx: het EVS voor zorginstellingen

FarMedvisie biedt u een innovatief en toekomstvast elektronisch voorschrijf- en medicatiebewakingssysteem: FarMedRx. FarMedRx levert ondersteuning bij het voorschrijven, afleveren en toedienen van medicatie. De gebruikers van FarMedRx zijn dan ook met name artsen, apothekers en andere zorgverleners van zorginstellingen.

FarMedRx ondersteunt klinisch én poliklinisch voorschrijven. FarMedRx bevat ook een logistieke apotheekmodule. Deze zorgt voor een efficiënte geneesmiddelenlogistiek van de elektronische inkoop bij de farmaceutische groothandel, het direct vanuit FarMedRx aansturen van distributierobots voor geneesmiddelen, tot het bestellen en ontvangen van de afdelingsvoorraden.

De voordelen van FarMedRx
– de kwaliteit van uw medicatiebewaking verbetert sterk, ‘closing the loop’ behoort tot de mogelijkheden
– FarMedRx kan worden geïntegreerd in uw cliëntregistratiesysteem en kan worden gekoppeld met uw apotheeksysteem
– geen extra aanschaf van dure, specifieke hardware: het systeem is webbased
– eenvoud bij de invoer van gegevens
– het vervaardigen van recepten kan in dezelfde applicatie
– korte leercurve voor de gebruikers
– krachtig expertsysteem met de nodige naslagwerken.

Open technologie
FarMedRx is een zogenaamde Software as a Service (SaaS)-applicatie. De applicatie is online benaderbaar en is daarmee direct beschikbaar.

FarMedRx is ontwikkeld met open technologieën, waardoor efficiënte koppelingen (HL7, ODBC) met andere systemen mogelijk zijn. Desgewenst is een koppeling met het apotheeksysteem mogelijk. Deze opzet bespaart u de aanschafkosten van hardware en inrichtings- en beheerkosten.

Robuuste farmacotherapeutische expertise
FarMedRx is een expertsysteem dat de arts ondersteunt bij het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen. In FarMedRx is het voor de voorschrijver inzichtelijk uit welk assortiment hij voorschrijft. De basis van FarMedRx wordt gevormd door de G-standaard, de geneesmiddelenstandaard van Nederland.

Door de vastlegging van de ziektebeelden en allergieën in FarMedRx wordt van elke cliënt een profiel aangemaakt. Daarbij wordt voor de voorschrijvend arts een persoonlijke, dynamische top-20-lijst bijgehouden van frequent voorgeschreven middelen.

De combinatie van profiel, medicatievoorschrift en expertsysteem zorgt voor een adequate bewaking aan de bron van de gegevensinvoer: de voorschrijvend arts. Dit voorkomt fouten, structureert en detailleert de uitwisseling van informatie tussen arts en apotheker en voorkomt tijdrovende misverstanden en ongewenste complicaties.

Demo
Wilt u de mogelijkheden die FarMedRx u biedt zelf bekijken in een demo-omgeving? Of wenst u een presentatie op locatie? Vraag dan een demo aan via info@farmedvisie.nl.